(This part will be in Dutch, because, well, the workshops are in Dutch.
English customers are, of course, very welcome too, just drop me a line if interested)

CURSUSDATA

Cursussen en workshops bij creatieve werkplaats Urlaub, te Utrecht: 

Klik HIER om je aan te melden voor de cursus Prentenboeken Illustreren.

INHOUD CURSUS

In deze stoomcursus Prentenboeken Illustreren ga je onderzoeken hoe je zo goed mogelijk een verhaal kunt vertellen met illustraties. Het kan zijn dat je wilt werken aan een eigen verhaal, of gedichten die erom vragen geïllustreerd te worden, maar het mag ook gaan om een ‚remake’ van een bestaand verhaal. Elke week zal een ander onderdeel van het illustreren van een verhaal centraal staan: onder andere karakterontwikkeling, opbouw van spanning, maar ook een middag werken aan het maken van een eigen miniboekje.

Ellen Vesters is afgestudeerd aan de master Children’s Book Illustration in Cambridge en draagt graag aan je over wat ze daar heeft geleerd. Na deze zeven lessen ga je naar huis met een uitgewerkt storyboard voor de opbouw van je verhaal en minimaal één uitgewerkte illustratie, om zelf op verder te borduren. 

Ervaring is geen vereiste, maar je moet wel creatief durven zijn. Dit wordt geen cursus waarbij de aandacht ligt op het technieken, maar juist op verhalend en onderzoekend bezig zijn (en daar hoort ordinair geklieder bij)!

Datum: keuze tussen vrijdagochtend of middag

Cursus Prentenboeken Illustreren door Ellen Vesters