Coronamaatregelen

De pandemie heeft flexibiliteit gevraagd, en soms het schakelen naar online lessen. Bij de meeste cursussen heeft het hoofddeel van de lessen nog gewoon live/ op locatie kunnen plaatsvinden.

In principe gaan we altijd live/ fysiek, zolang het volgens de maatregelen kan. Er wordt daarnaast ook altijd een online optie aangeboden voor de personen die daar behoefte aan hebben – in de tijden dat het virus oplaait en mensen liever thuis blijven of geen QR code hebben. Zo kun je zelf de keuze maken of je vanuit huis of vanaf de locatie deelneemt.

Begin 2021 was er op locatie een mondkapjesplicht, eind 2021 was er een QR-check aan de deur en kon er binnen zonder mondkapje deelgenomen worden.

De persconferentie van 18 december 2021 maakt dat het even de vraag is wat er gaat gebeuren met betrekking tot de nieuwe cursussen. Wat wel zeker is, is dat ik een zeer ervaren en kundige online/ hybride docente ben. Qua leskwaliteit doen de online lessen niet onder voor de live lessen. Het sociale aspect is dan natuurlijk wel anders, al doe ik ook altijd erg mijn best om ook dat zo soepel en vertrouwd mogelijk te laten verlopen.
(En er is dus altijd de intentie live te gaan, zodra het weer live kan)

Laten we samen duimen dat het er eind januari allemaal weer wat beter uitziet.

Hygiëne

Onze locatie zorgt voor een goede hygiëne. Materialen worden extra schoongemaakt en worden niet gedeeld.

Er wordt gezorgd voor desinfecterende gel en desinfecterende doekjes. Was aan het begin van de les goed je handen en wees zelf oplettend met het aanraken van het gezicht.

Afstand

Op locatie het Hof van Cartesius kunnen we de anderhalve meter waarborgen. Tussen lesmomenten door wordt de ruimte gelucht. Er zijn voldoende manieren om om te gaan met de afstand bij besprekingen en feedback.

Veiligheid staat voorop maar kwaliteit blijft.

Wanneer blijf je thuis?

Als je verkouden bent (hoesten, niezen, loopneus) en/of koorts hebt, dan blijf je thuis. Als je recent dichtbij iemand bent geweest die Corona blijkt te hebben dan blijf je ook thuis.
Je kunt altijd iemand in je plaats sturen.

Mondkapjes

Als je het zelf prettig vindt, mag je uiteraard een mondkapje dragen. Dit is echter niet verplicht. Hetzelfde geldt voor handschoentjes.

Catering

Zoals altijd krijg je bij de cursussen koffie en thee. Lekkers wordt met momenten – tijdelijk – achterwege gelaten vanuit hygiënische overwegingen.
We zorgen voor persoonlijke glazen en ik ben verantwoordelijk voor bijschenken van de dranken.

Bij een positieve diagnose

In het uitzonderlijke geval dat er Corona bij je is vastgesteld in de dagen na een cursusbijeenkomst, hoop ik dat je mij hiervan op de hoogte brengt zodat ik de rest (anoniem) op de hoogte kan brengen. Zo kunnen we verdere verspreiding indammen.

Lockdown

Ik hoop dat het niet zover komt, maar in het geval van een langerdurende lockdown gaan we digitaal door met de lessen. Dit laatste heb ik bij de vorige lockdowns ook succesvol gedaan.

Voor vragen kun je contact met me opnemen via ellen@ellenvesters.com.